5. apr, 2020

Ja hörrni, så här i smittotider är förfallet ett faktum.

Jobba hemifrån i all ära...men -  behovet av att göra sina morgonrutiner och se mänsklig ut ...försvann helt plötsligt.

Videomötet - Aha! Då behöver jag bara se bra ut från brösten (som iofs inte existerar) och uppåt. Lite makeup, sätta upp håret och - Voilà!

Att jag sen har trasiga mysbyxor och smutsiga raggsockor nertill, eller ännu värre - sitter i bara trosorna - det syns ju inte!

Himla smidigt må jag säga.  Mindre smidigt när grannen ringer på och man måste förklara varför man ser ut som en dysfunktionell trashank med två personligheter - en upptill och en annan nedtill så att säga.

Det noga planerade schemat med fika kl 9.00 - 9.30, lunch 12.00 - 12 30 gick vilse det med. Plötsligt är paketet med Digestive vääääldigt nära och väääldigt lätt att ...hmm ja. Att tugga på något när man jobbar är ju vädligt stimulerande, det vet ju alla.

Man liksom "går ner sig" i tillvaron, behovet av rutiner är påtagligt men väldigt lätt att förneka. 

Å andra sidan kan jag säga att jag jobbar extremt effektivt och fokuserat när jag jobbar hemma. Har väl aldrig fått så mycket gjort- i denna ostörda miljö. Den ergonomiska skrivbordsstolen är mycket saknad och ersatt av - en hård köksstol som i desperation vadderas med en dunkudde att sitta på. 

Försöker jobba ståendes. Den gamla skänken för porslin i stora rummet - har så nära lagom höjd jag kan komma, här hemma.
Internetuppkopplingen har dock inte lagom höjd.
Strul och svajande internet går i takt med svordomar och blir en tämligen vacker melodi i ensamheten.

För att stävja avsaknaden av intelligenta konversationer (sambon jobbar inte hemma...än...) kompenserar jag med att tala till materian.

Går alldeles utmärkt att förklara för tvättmaskinen att : "Du måste vara färdig nu för jag måste jobba! "och att svärande slå till skåpsdörren för att den ska veta hut och lära sig att den ska stänga sig när jag säger att den ska det!

Och hur skönt det än är att jobba hemma, så är saknaden av kollegerna i antågande.

Mitt bästa råd kära läsare: Håll modet uppe! Och Be!

Er hemarbetande moms

29. mar, 2020

Jag blir varm i hjärtat och tacksam.

Min kamp mot försäkringskassan till trots...ska jag nu skriva om något annat.

Jag är så glad att känna att jag bor i ett land där vi har en av världens bästa sjukvårder.
Jag är tacksam att vi är en av världens mest utvecklade länder när det gäller digitala möjligheter. Här är jag visserligen kluven då jag inte vill ha enbart digitalisering utan fortfarande möjlighet att ha till exempel även kontanter och inte bara digitala pengar ....men att vi ligger så långt fram som vi gör - ger oss i nuläget rejäla fördelar i att kunna jobba hemifrån. Att kunna erbjuda elever datorer i skolan, och anställda jobbadator - det är en utsökt förmån - som vi bara tagit för givet. Alla länder har inte den möjligehten. 

Jag är så glad och tacksam att jag jobbar där jag gör - för det ger mig stora möjligheter att jobba hemifrån.
Glad och tacksam att bo i ett land med förhållandevis bra ekonomi - där vi har möjlighet att ta fram en buffert av pengar och använda i detta krisläge.

 

Det värmer och berör en sträng i mitt hjärta - att se hur engagemanget och viljan att hjälpe bubblar upp. Stolt och varm att se hur vår sjukvårdspersonal, så tappert - kämpar på för att göra det bästa möjliga av en bedrövlig situation.

Jag är så glad att se att vi nu inser behovet av militär och beredskap. Militären som bygger upp fältsjukhus och bidrar på alla möjliga sätt och beredskapen som - även om den är liten - ändå finns.

Förvånas över att svenska folket - inte tagit MSB-foldern på allvar - "Om krisen kommer" - utan att det behövdes ett litet skitet mikromillimieter stort virus för att få dem att agera - visserligen i form av toapapper - men insikten om att vi inte är osårbara - är nyttig.

Tacksam för min trygghet i min kristna tro.

Allas eder fighter-moms

 

26. mar, 2020

Dags att agera – Sverige!

Vi är fredsskadade! Vi har levt så bra, så skyddat, så förskonade – så länge och nu, nu kommer payback time! Lita på det!

Sverige sticker ut! Vi gör inte som alla andra!

VAD får styrande att ens för ett ögonblick tro att vi med våra mjäkiga ”åtgärder” skulle förskonas från virusets härjningar?

Så förbaskat typiskt lamt svenskt!

Och där står han, Tegnell - företrädaren för Folkhälsomyndigheten och med triumfartad min säger att ”toppen har inte kommit i helgen, som vi befarade”. Precis som att det skulle vara ett bevis för att hans rekommendationer – har dödat viruset! Hur tusan kunde han bli smittskyddsläkare?
Får ni mer betalt ju mindre ni agerar!?!

HELA VÄRLDEN agerar …men inte lilla Sverige.

ALLA DE LÄNDER som ligger före oss i smittvågen – har facit!!! Hur svårt kan det vara?!?!? Lyssna och Lär!!

En dag efter Tegnells triumf säger läkaren i Stockholm: - Nu är stormen här.

Kom ner från er fantasivärld folkhälsomyndigheten!!
- Vi måste ta reda på vad de ser i Stockholm som inte vi ser, säger han.

Herre Gud männska!!!

Ni är ju de facto blinda! Titta i världen! Öppna ögonen! Använd hjärncellen! Titta på reportaget där en svensk reporter var på ett italienskt sjukhus!

Dags att agera kraftfullt!!!

Andra länder reagerar på er lamhet. Pressen skriver: "Hård kritik mot Sveriges taktik".

Är det som vanligt i vårt land? Nån kan bli kränkt, inte ska vi väl göra sååååå, då kan nån bli ledsen, Inte ska vi ta till regler och straff – det gåååår ju inte!

Till och med den föregångaren till Tegnell – reagerar och motsäger honom. 

…och ingen gör nåt…..alla väntar…tålmodigt, snällt, rädda – för vad kan vi göra??

  

 

 

16. mar, 2020

Jag accepterar icke att bli behandlad så här!! Nu har jag försökt prata med handläggaren som för gång nr 3 nekar mig fortsatt sjukpenning i väntan på beslut om min ansökan om sjukersättning.

Jag hade i och för sig inga förhoppningar... men det här var ett löjligt samtal.

Handläggaren lyssnade inte på mina frågor, svarade inte, tjatade om och om ingen ”Det är den bedömningen vi gör”…

De hänvisar till att ett annat arbete med mindre stress skulle vara bättre. - Vad grundar ni den bedömningen på frågar jag?

- Det är den bedömningen vi gör.

- Ja jag hör det men vad GRUNDAR ni den på?

- Det är den bedömning vi gör.

- Jaha…vad för arbete är det ni menar att jag skulle orka heltid då, när ni skriver så?

Tystnad, sedan: - Ja vi bedömer att det finns andra arbete.

- VAD för arbete menar ni? Här är mitt blodtryck ohälsosamt.

- Det kan vi inte svara på.

- Nähä? Men då kan ni ju inte heller säga att det finns andra arbete om ni inte ens vet att det finns?

De menar nämligen att jag ska byta arbete! Att jag orkar heltid om jag byter arbete.

För femte gången förklarar jag övertydligt och saaakta att det spelar ingen roll vilka arbetsuppgifter jag har. Jag blir utmattad oavsett vad jag gör. Om jag ser på film, handlar, bakar, går på släktmiddag eller familjemiddag. Jag blir utmattad. När orken är slut - är den slut.

Jag har provat mig fram under 7 år att försöka återkomma till heltidsarbete och nu vet jag var min gräns går och jag klarar 75% arbete - det vill säga om jag ska kunna ha någon form av ett liv utanför arbetet också.

Jag har ett jobb som jag klarar av och är duktig på, på 75%. 

Jag: - Du har skrivit felaktigt i din bedömning. Du skriver att jag har mycket möten och besök i verksamheterna. Jag har inte mycket besök i verksamheterna det händer någon gång.
Jag har inte mycket utbildningar – det är då och då.

- Ja men vi har bara skrivit det du skrev i din arbetsbeskrivning.

- Jaha men det är fel.

- Men vi skriver bara det du skriver.

- JA men det ÄR FEL. EN MISS-UPP-FATTNING!!! I min beskrivning har jag skrivit att jag jobbar mycket med administration. Sen r-å-ka-a-d-e- jag sätta ett kommatecken istället för punkt. Jag jobbar mycket med administration, utbildning och besök i verksamheter. Det ska vara: Jag jobbar mycket med administration. Utbildning och besök i verksamheter.

Hjärtstoppet är nära nu och vid det här laget kokar jag. Så efter halva samtalet bestämmer jag mig för att börja försöka bemöta henne på samma sätt som hon bemöter mig. Om jag talar på det sättet de talar så kanske de förstår? Obs-ironi! 
Det vill säga:Jag ska börja avbryta, låta bli att lyssna på vad hon säger och vara kort i tonen.
Nu kan jag inte säga att det lyckas särskilt bra eftersom jag är fly förbannad.

Jag: -Du skriver i din bedömning ”Försäkringskassan bedömer att du inte tillhör de speciella fall där undantag från regeln kan göras.” – Vad grundar du det på? undrar jag. - Jag har ju faktiskt medicinering för att undvika återfall i cancer - och det tillhör ju undantagen?

Tystnad. Sen börjar hon läsa upp det som redan står på i dokumentet jag har framför mig.

- Ja, jo men det vet jag redan, det står ju här, säger jag och fortsätter: – Men jag undrar vad du grundar din bedömning på att jag inte tillhör gruppen?

- Det är vår bedömning. 

Men Herregud människa är du korkad på allvar? tänker jag. Jag kan inte låta bli att skratta. Gud så dum människan är.

- Jag tillhör de som får en medicinsk behandling för att kunna leva vidare!!! säger jag ilsket.

Ingen kommentar från handläggaren på några sekunder sen kommer ett snäsigt: *suck* -Ja, ja om du har något du inte är nöjd med får du överklaga beslutet.

- Vad heter din chef? frågar jag sedan mitt i hennes pladdrande.

Några sekunders tystnad så säger hon: - Kerstin Nystrand….bla…bla

Jag avbryter. - Bra tack hej och lägger på mitt i hennes pladder.

Så förbannad som jag var efter det, mailade jag till generaldirektören för Försäkringskassan - om att jag blivit synnerligen illa behandlad av två av hans anställda och frågade om det skulle vara så? 

mailadress: nils.oberg@forsakringskassan.se

Jag var fortfarande förbannad och skrev även till socialförsäkringsministern - och berättade om mina upplevelser och frågade om de vet om detta och om de bryr sig överhuvudtaget.

mail: ardalan.shekarabi@regeringskansliet.se

Inte nog med det - Justitieombudsmannen fick en anmälan från mig. 

Formulär för JO-anmälan: https://www.jo.se/sv/JO-anmalan/Skicka-in-anmalan/

 

Jag uppmanar nu till agerande enligt ovan. Maila, berätta, anmäl. Tig inte still!

Anmäl inte till JO att du inte fått beviljat din ansälan - men anmäl bemötandet, kränkningen och otrevligheterna du mött.

Just saying - You messed with the wrong moms!!!

Tiger-momsen

 

9. mar, 2020

Nu jävlar är det krig!

Avslag på förlängd sjukpenning och avslag på ansökan om sjukersättning. 

HUR enkelt ska jag behöva tala till er ?

Ska jag stå 20 cm framför er och skrika?

Ska jag rita med figurer och tala dada-språk?

 

JAG KAN INTE JOBBA HELTID!!!!

LÄKAREN SÄGER ATT JAG INET KAN JOBBA HELTID!

PSYKOLOGEN SÄGER ATT JAG INTE KAN JOBBA HELTID!

 

JAG HAR KÄMPAT JÄVLAR i 7 år för att försöka återkomma till heltid.

KROPPEN VILL INTE!! För förstår ni - jag har genomgått något som kallas cancer,

jaaa - allvarlig cancer som har gjort att kroppen har kollapsat. Halledosingen då - kan ni fötåååå detta lilla föjsäkjingskassan?

 

NI har RE-KOMM-ENDERAT MIG att söka 25% sjulersättning hösten 2017.

Jag själv ville kämpa lite till. Det straffar ni mig för nu!!!

FATTA?!!???

Men okej - ÄR det så ni vill ha det era jävla inkompetenta dynghögsiditoter utan total empati, mänsklighetskänsla, utan förstående och intelligens.

NI ÄR INTE VATTEN VÄRDA!

NI ÄR SKITSTÖVLAR!!
JAG har däremot ett människovärde!!!

Är det så ni vill ha det så varsågod. Nu får ni ta konsekvensen!

 

En jävligt förbannad MOMS