9. mar, 2017

Plötsligt händer det!!

 

”Plötsligt så händer det”! I helskotta heller! Jag vinner aldrig!

Trisslotter och kanske någon annan skraplott ibland! Varför vinner inte jag för?

 Häromdagen slog jag till med en bingolott!

Tänk ändå så dum man är! Man sitter där på spänn med dunkande hjärta när man får tre i rad. Halvt hysterisk när man får fyra……och nog fasen... när numren kommer upp i rutan så behöver jag 74 och så blir det 73 för att få fem-i-rad….och då! DÅÅÅÅ! - Är det slut på den omgången!

Lika hoppfull omgång nummer två! Barnen pratar. Hyyyysch väser jag! Det är ju nära nu förstår ni väl!! Men icke! Samma sak där!

Men jag kan ju ringa in och få fler chanser förstås….det kostar ju bara 9.90 per samtal. Plötsligt har jag ringt fem gånger! Hur gick det till?

Ingvar Oldsberg hurtfriskt glad och pratar med dem som ringer in! Och de får minsann både bilar och livsmedel för 25.000. TVÅ stycken splitter nya Volvo C 30!!! Och två ggr 25.000 livsmedel!

Men jag BEHÖVER ju ny bil! Det är ju skillnad! Då kunde ju jag fått åtminstone en! Orättvist. Jag trutar med underläppen som en sur treåring.

Jag behöver pengar och mat också!

Inför tredje omgången är jag arg! Avundsjuk!

Jag vinner ALDRIG!

Nästa dag köper jag en trisslott. Jag kan ju aldrig vinna om jag inte köper nån lott förstås! Med dunkande hjärta skrapar jag….sakta…intalar mig själv – ”Äsch, hoppas inget nu! Du blir bara besviken! Chansen är så liten!” En annan taggad lottköpare svarar i mitt inre: -” Håll truten! Det är klart att du KAN vinna. Plötsligt händer det ju!”

Jag skrapar och lik förbaskat inser jag att inte heller denna gång var jag förunnad att bli den där miljonären som jag ju liksom veeeet innerst innne att jag ju ska bli……

E jag bitter? Näää inte är väl jag bitter?

Jag är bitter!

Jaha! Nähä! Skit i det då! Jag kastar en sur tanke till högre makter och undrar varför Han där uppe inte låter mig, som verkligen behöver det….vinna?!?

Jag tröstar mig med att ”pengar löser inte alla problem” – ”Det föder nya problem igen om man vinner mycket! Man kan inte köpa hälsa för pengar”….

Tänk bara….tänk bara….jag försöker krysta fram någon klämkäck tanke som ska hjälpa mig att förlika mig med mitt dystra öde, men det går inte så bra.

Det är bara att inse att pengar hade löst jäkligt mycket problem för mig just nu!

Jag får väl ge ut den där boken som jag ska göra dundrande total outstanding succé med! Och bli miljonär på det!

Eller uppfinna just den där prylen som ingen annan nånsin tänkt på fast den är så uppenbar!

Nej jag vet, jag får ett par trisslotter i present av nån! Som är mega-maxad vinst på!

Eller…en dag kanske det bara kommer fram en helt okänd miljonär till mig och bara vill skänka mig lite sisådär 10 miljoner typ….!

Nån gång måste det ju hända jue!

Allas eder nit-Moms.