12. mar, 2017

Moahaha! Hantverkeri och svordomar.....

Livsvisdomar kommer ofta efter olika svårare faser i livet.

Sålunda – eftersom jag satte mig i sinnet, att själv renovera mitt kök då jag bodde i min villa - haver jag nu skaffat mig många livsvisdomar.

 

1) Att få en jämn silikonfog mellan kaklet är j-ligt svårt.

 

2) Att få en jämn silikonfog med såpat finger är…lite lättare

 

3) Att få en jämn silikonfog överhuvudtaget är helt omöjligt!! Jag ringer en hantverkare.

 

4) Underarbetet ÄR viktigt. Slipa, spackla osv. – ”suck och stön” men det finns tyvärr inga genvägar….jo förresten ….- Jag ringer en hantverkare

 

5) Summan av svordomar är omvänt proportionellt mot hur mycket hjälp jag får av min särbo. Ju mindre särbo närvarande = desto mer svordomar….och blåmärken….och skärskador….ÄHHH tusan jag ringer en hantverkare

 

6) Utgå aldrig från att eluttag är jordade! Här har jag gått i alla år och trott att man är säker! ICKE! Nu har jag lärt mig att jorda lampor och kontakter vilket är ganska bra eftersom lampan är av metall och skulle bli helt strömförande om något gick fel i den….

Jag sjunger som Emil när han haspade dörrar ”Nu haver jag haspat, nu haver jag haspat, nu haver jag haspat - precis överallt. Emil råkade ju av misstag haspa in sin kära far på utedasset….jag hoppas inte jag har råkat jorda in något som jag inte borde….. Nu haver jag jordat, nu haver jag jordat, nu haver jag jordat - varenda kontakt.!

 

7) Stäng alltid skåpsdörrar innan du böjer dig ner för att plocka upp hammaren som ligger på golvet

 

8) Spill aldrig ut grön karamellfärg på golvet

 

9) Måla INNAN du sätter upp nya fina skåpsdörrar….kan tyckas självklart….men, den där lilla fläcken som skulle målas över i taket, den där fläcken jag hade glömt – eller förträngt. Följden? Små vita jävla stänk på de nya dörrarna.

 

10) Måla med keps på dig när du målar taket - såvida inte du just har tänkt att du vill ha gråvit hårnyans

 

11) Håll inte ett finger emellan när du klämmer fast en skåpslucka

 

12) Håll inte två fingrar emellan när du lägger en tung ekskiva på ett bänkskåp

 

13) Försök inte finlira med målning kl. 02.00 en lördagsnatt….det blir inte bra

 

14) Försök INTE bättre på halvtorr lackfärg om det ser lite ojämnt ut. Det blir penselspår i den halvtorra lacken så det ser ännu jäkligare ut än det gjorde innan!

 

Och slutligen….Det blev klart och det blev fint!! Utan hantverkare!

Allas eder snickar-moms!