3. apr, 2017

Fortsättning på olycksdrabbade Momsens öden och äventyr....

 

 

 

 

 

 

 

Sist delade jag med mig av ödet som styrt i mitt liv med brand och annat elände....skrattande trodde jag väl då, att nu fick det vara slut… men icke!

Strax efter jag skrivit klart, kom ett regnoväder av sällan skådat slag. 50 mm på en halvtimme och poolen i min källare var säkrad!!

Saknades bara klordoften....

 

Kommunen kontaktades av en vid det laget ganska luttrad Moms och de konstaterade att: ”tja...det här är ju inget nytt i de här husen på denna gatan”....

Kraftfulla åtgärder vidtogs. Utröjning av allt lösöre i källaren, fuktsanering efter den nyligen avslutade brandsaneringen....

Detta var i juli.

 I skrivandes stund har byggtorkarna  eliminerats från fiendemark (Momsens källare) och man har börjat "återställa".

Suck av lättnad och – ”Vad skönt att ÄÄÄÄNTLIGEN få komma till ro” - efter att ha bott i en provisorisk byggröra i snart ett halvår...

HAAA HAAA HAAA skrattar jag bittert.

 I-gårkväll när snickaren gått hem och jag glad tittar på de länge saknade golvlisterna...ser jag..att det ser konstigt ut....nere vid golvet.

Målaren som målade och spacklade väggarna har...missat...? glömt? struntat i? att åtgärda nere vid golvlisterna under elementen. Där är bara rå, grovt spackel...inte ens slipat och ännu mindre målat!

- F-n jäv-ar helv-s ...jaha.....resignation....varför inte? Det är klaaaart att det ska bli tjall på linjen nu igen!!

 Kontakt med byggfirman på nytt. – ”Snickaren ringer dej imorgon”!

Morgondagen kommer utan ett liv från nån snickare!

- Hallå??? undrar jag.

Byggfirman:

- Ja...ehh...det var ju olyckligt men Snickaren som skulle komma...han blev liggandes i lunginflammation. Vi har en annan  snickare....fast ehhh....han...ehh....fastnade på tåget i snökaos.

 

Målaren som skulle börjat i andra änden av källaren.....bröt benet och blev sjukskriven två månader....

 

Bilen började kärva - hjullagret....ett par tusen där.

 

En kväll, en spindel av modell Goliat, på golvet ....Jag ämnar dammsuga upp den. Då pajar dammsugaren.

 Datorn vägrar starta när jag ska googla på en ny dammsugare och den nya spisen jag beställt ( ja den gamla gick givetvis sönder) är SJÄLVKLART trasig när den äntligen levereras.

Packa ihop, skicka tillbaka och vänta på ny spis....

Jag beklagar mig för särbon.

- Suck! Till och med min dammsugare gick sönder....buääää.....det kunde åtminstone drabbat någon annan! Jag behöver väl inte få all skit!

En kvart senare sms:ar han: Gissa vems dammsugare som just gick sönder...

 

Alltså...vad är det med mej? Är jag attraktiv för hin onde eller är jag drabbad av någon förbannelse utbringad av voodokvinnor från bortre Karibien?  Jag sprider till och med min otur till min särbo....? 

 Folk runt om mej kommenterar:

-  " Det är inte klokt vad du drabbas av mycket elände " .....och.... " Att du orkar med allt som händer " ....

 - Ja.. jag vet ..vad ska jag göra då?

 

Känner för att kicka hin onde jävligt hårt och ordentlig i skrevet med en stålhättad stövel och använda honom som box - sand - påse ! 

 

Att försäkringsbolaget inte vill ersätta allt, kommer inte som någon överraskning och min nya mobil, som ersatte det kina-talande telefonskrället , jag tidigare berättat om,  har redan varit inne på reparation tre gånger! 

 

På fredag stövlar jag iväg till tandläkaren och får veta att jag har en visdomstand som ska dras ut och ytterligare två hål som måste lagas.

Jag som aldrig haft ett hål!!!

4000 kr kommer att gå där....och på kvällen ska jag äntligen åka till min kära särbo. Jag stannar för att tanka. När jag ska starta bilen lyser en varningslampa. "Lambda-sonden". Jag sliter ilsket fräsande fram instruktionsboken...."motorelektronikfel"....jag ser hur pengarna rullar iväg även här......

 

Känner mig som Kalle Anka på julafton när han stått ut med hackspettens orgie i trakasserier. Spelandes på läpparna med fingrarna " dum-di-dumdum Allla papa papa papa papa padiadia

Kämpa på. Livet drabbar de starka hårdast! ALlas eder Moms.