19. apr, 2017

Text

 

 

Okej. Ska vi säga så här?!? 

Du står framför två ostar. Den ena är giftig och den andra är inte giftig. Vilken väljer du? It´s as simple as that!

Jodå- jag vet att ekologiska produkter kan kosta mer än giftiga - men är det verkligen...jag menar VERKLIGEN värt att häva i sig gift för det?

Dör du i förtid pga alla gifter så har du liksom ingen nytta av de pengarna du ev. tjänat in på att köpa billigare skit ändå , eller hur?

Och tillhör du den rasen som har - så att säga - svårt att få fingret ur arslet - så kan du titta på sajten "Den lata personens guide till att rädda världen".

http://www.globalamalen.se/den-lata-personens-guide-till-att-radda-varlden/

Är du riktigt tuff och vågar så kan du titta på filmen "Underkastelsen" med Ewa Röse. Skärmmande! Här är en trailer: http://newsvoice.se/2011/04/12/i-dox-underkastelsen-en-film-om-100-tals-miljogifter-i-vara-kroppar/

Plastbanta! Ett nytt uttryck som är förbaskat bra! Ta bort så mycket plast du kan - min erfarenhet är att det blir mest i köket. Redskap, burkar, skålar...Jag rensar och rensar och rensar. Alla dessa matburkar t.ex. Nu har det börjat komma fler och fler i metall och glas.

Titta bara på: www.Laplandeco.se . Massor av härliga ekoprodukter för hushållet.

Så kommer vi ju då till vad vi stoppar i oss och vad som blir kvar.

Palmolja t.ex är väldigt omdiskuterat just nu. Det pekas både ut som miljöförstörande och cancerframkallande. Det sistnämnda har lyfts ytterligare efter en studie genomförd i maj 2016 av The European Food Safety Authority. Studien visar att palmolja kan utveckla cancerframkallande ämnen vid uppvärmning över 200 grader. Fler än övriga oljor.

Älskar du Nutella? Välkommen till verkligheten: http://www.expressen.se/halsoliv/halsa/kommer-du-fortsatta-ata-nutella-efter-att-ha-sett-den-har-bilden/?utm_medium=social&utm_source=fbgrupp&utm_campaign=mysa 

För att inte tala om alla krämer, schampoo, tvålar etc. Vet du att ämnet Citronelol eller även kallat Limonene är mycket giftigt. Titta nästa gång du köper schampoo eller tvätt- och sköljmedel till exempel. Hur många hittar du utan detta?!?!

”Limonener, som bland annat finns i naturligt i citrusfrukter, är klassade som miljöfarliga, irriterande, brandfarliga och mycket giftiga för vattenlevande organismer. Enligt den screening som Naturvårdsverket har utfört sker det miljöpåverkan från limonener även om halterna i naturen är låga.”

källa: http://turkos.se/2013/09/30/fragasvar-linalol-gernaniol-och-limonene-ar-det-bra-eller-daligt/

Visst du kan välja att leva i förnekelse men då där du dum! RIKTIGT DUM!

En av de mest idiotiska bortföklaringar jag hört är: Jag har alltid slängt allt skräp i samma påse – det har gått bra hittills så varför skulle det inte göra det nu?.....Ehhhh Hallå eller? Världen is calling.

Sen finns det ju stollar som ”tar sig rätten” att slänga som de vill. No comment. Mer än ointelligent.

Sålunda - Dra för fasen bort det där fingret ur arslet och sätt igång!

Allas eder Moms!