24. apr, 2017

Volanger heter det faktiskt.

 

Hemgjord kola…bara en….måste ju få smaka….bara kolla lite så att den blev bra…Det måååste man faktiskt göra! Det gör Leila också! Provsmaka! För hur skulle det se ut, om man ställde fram kola som smakar apa?

Och så lite chokladcrisp….mmmmm. Undrar just om den blev lika god som förra gången. En! Bara en! Sen får det faktiskt vara bra!

Varje gång jag sedan går förbi det godisskålarna, tittar jag ståndaktigt åt ett annat håll. Intalar mig själv att jag inte alls känner någon frestelse…att jag faktiskt ÄR duktig och inte ett dugg överviktig!

Vad är det som ligger här? Dotterns kamera! Tittar nyfiket på alla kort hon tog igår….men vad är det här…? Ett kort på mig?! Vad ända in i självaste Kapernaum…? Är det jag!! Ser JAG ut så där! Herre Gud! Så tjock! Men…det är inte sant?!?! Nä nu jä…lar får det vara sluta på alla sötsaker. Nu stundar nya tider!....igen.....

Nya friska tag och nya väääääldigt trovärdiga hälsolöften!

Inga sötsaker!!! Jag ska fasen inte äta något onyttigt! Jag ska börja träna igen!

Jaha! Det ska jag!!! Minst fem dagar i veckan! Promenera eller vad fasen som helst! Röra på mig ska jag! Nu får det var slut på död-köttet!

Jag går där och känner mig småfet….känner efter….ja visst stramar byxorna allt lite onödigt mycket?…tittar skuldmedvetet i helkroppsspegeln i hallen när jag går förbi.

Det ringer på dörren. En grann-fru i min ålder. Småpratar lite.

Hon börjar prata om att :

 - ”Ja jag måste börja träna, man har ju gått upp ett par kilo nu det sista…”

- Jasså? Säger jag och sträcker lite obemärkt på mig? Jahaa….näe jag tycker nog faktiskt att jag har hållit mig på min normalvikt…(lögn) jag brukar hålla mig rätt bra i vikt faktiskt (liar- liar)….

- Jaha…säger hon….ja, du kanske vill med ut och springa en runda (Nej, nej inte springa! Det orkar jag ju inte)…..

- Ja men visst! säger jag hurtfriskt (och förbannar mig själv tyst inombords). Du kan väl komma förbi (kom INTE ! förbi) när du är på väg ut nån dag (föreslå för Guds skull INTE att vi ska ut nu) när du är på gång!

- Jaaa jag tänkte ju fråga om du ska med nu?

(Jäklarrrrr!!!)

- Ahaaa….jaa du….det är lite körigt just precis nu (-hur genomskinligt lät det då?!) men kanske nästa gång…..Samvetet och fettvalkarna känns väldigt tydligt just precis nu! Hon skulle bara veta vilket försoffat svullo jag är!

- Jaha vad synd (NOT !!!) säger hon. Okej vi hörs, ha det bra!

- Det samma ( sabla hurtbulle).

Jag stänger snabbt dörren.

Går ilsket till godisskålen. Tar en kola. I tröstsyfte! För det är jag faktiskt väääärd!

Jag dimper ner framför facebook på datorn. Går med i en grupp som heter ” Det heter faktiskt inte bilringar….det heter volanger” !

 

Allas eder fett-moms.