2. maj, 2017

Bil-idioter vs jag som kan köra!

Jag kastar mig in i bilen försenad till jobbet.

Ett par kilmoeter ut på landsvägen anar jag oråd. Därframme ser jag en traktor som puttrar fram i sakta mak. Jag lägger mig bakom och trummar irriterat med fingrarna på ratten. -Typiskt - just idag när jag har så bråttom!

Å äntligen en raksträcka.....Men NÄHÄ däär dyker givetvis (!) en buss upp i mötande trafik.

Blir mer och mer stressad och ligger liiiite onödigt nära traktorn. - Han har väl inte ens sett mig, mumlar jag. Nästa raksträcka fäller jag ut riktningsvisaren och är redo att sätta "plattan i botten" men nog fasen kommer tre bilar på rad i mötande trafik. Varför skulle alla tre helt plötsligt dyka upp JUST nu - JUST när jag har bråtttom?

Börjar svära tyst.

Tredje raksträckan kan jag så fräsa om i onödigt hög hastighet - sisådär 110 km/h. Bara för att visa traktorn att jag minsann....har bråttom och minsann ska återhämta det jag förlorat i tid och minsann....ehhh ja...hrm - harkel -host.

Ha! Nu jäklar! Han kunde ju faktiskt (!) ha svängt in på en parkeringsficka och släppt förbi mig. Faktiskt!

Efter ytterligare ett par kilometer kommer en svart bil bakom mig i hög fart. Han lägger sig riktigt, riktigt tätt i bakluckan på mig och är på väg att göra tre livsfarliga försök att köra om i kurvor men får möte och  måste svänga in hastigt bakom mig igen.

- Tror f-n att det är en Audi! fräser jag ilsket och överväger allvarligt att bromsa till så han inser att han inte ska ligga så nära. Vilket jag också gör - med noll effekt.

Det är ju märkligt det där - att det alltid är antingen 1) Audi 2) BMW eller 3) Mercedes som ska ligga så jäkla nära och ha så förbannat bråttom! Och de är antingen 1) Svarta 2) Vita eller 3) Röda.

Plötsligt blir jag extreeemt noga med att hålla hastighetsgränserna på 80 km/h för att minsann lära den där föraren att så där kör man inte! Minsann!

Stollar! Bah! Idioter! Det är många som inte ska ha körkort!

Ha! - här finns inga kommande raksträckor alls kvar - in till stan- det vet minsann jag!

Han ska lära sig! Jag kör precis, presciiis på 80 km och ligger exakt rätt i kurvorna. Jag bara käänner hur stressad galningen bakom mig är.

Sista biten till mitt mål den här dagen, är stor väg med omväxlande 1 och 2 körfält.

Står på igen för att hinna. Svarta audin är borta. Och så hamnar jag givetvis bakom en "gubbe i hatt" som slickar vänsterkanten och kör i 60 på 100-vägen.

SUCK! Finns det INGEN som kan köra ordentligt nuförtiden?!?!! Jag pratar högt för mig själv och svänger ut snarast möjligt det blir två-filigt. Vad gör gubben då???! Han ökar farten!!!!

Måste gasa rejält för att komma om överhuvudtaget och är uppe i 140 innan jag kommer om!

Vad är detta? Detta fenomen som alltid (!) dyker upp någon gång när man är ute och kör på vägar som denna. Någon som ökar när det blir tvåfiligt! Är de omedvetna om att de gör det, eller gör det så på pin tji eller bara för att lattja? Ja inte tror jag gubben med hatt vill lattja.

ÅÅÅ alla dessa som inte kan köra! För det kan ju givetvis jag!

Allas eder bil-moms!