13. jun, 2017

Alltså ....OMG så trött jag blir på mig själv

Det har hänt igen mina vänner!

Momsen strikes again. 

Studentveckan är här! Dottern skjutsas, hämtas, lämnas. Planering och fixerier inför festen på lördag. Men först bal.

Fästmannens dotter har också bal och även min dotters pojkvän. Inom loppet av 10 dagar har vi 3 baler och 3 examenfester att besöka. Härligt, spännande, sorgligt....

På väg till dotterns utspring har jag fixat buketter från oss, från mormor och morfar och gosedjur att hänga runt halsen. På morgonen skall tårtor hämtas på konditori. Fixa, fixa fixa. Hem byta om, åsså iväg. Blommorna står i en vas i en kastrull som jag ämnar ta med i bilen.

Allt packat och klart....vad händer?

På något sätt lyckas jag fippla till kastrullen så den gör en volt i luften (det är ändå en rätt stor och tung kastrull så Gud vet hur jag lyckas)....Vasen flyger ut och gör även den en volt, medan fästmannen kastar sig i en slowmotion-rörelse liggande på sidan i luften för att fånga allt.

Blommorna i sin tur liksom sladdar ut ur vasen och 1 1/2 liter skitigt blomvatten hamnar på min nystädade matta i köket OCH jag blir nerstänkt i mina finkläder. 

Jag blir stående några sekunder innan jag inser att jag måste kasta av mig kläderna, byta och fixa till mig så vi inte kommer för sent. 4 gånger hinner jag säga: SÅ - NU är det klart- NU åker vi - innan vi de facto kommer till ordet NU i praktiken.

Dagen efter studenten flyttar dottern ihop med pojkvännen i en lägenhet. Ingen vila här inte.

Dotterns mormor o morfar med gästande släkting - skall få åka upp till dotterns lägenhet och titta.

Jag kör min bil till mormor o morfar- lämnar den där - så tar vi morföräldrarnas bil upp till lägenheten.

Väl hemkommen 16 mil senare, trött efter senaste veckans alla aktiviteter- märker jag att bilnyckeln till min bil saknas. Gissa var den är? Hos min dotter förstås? OCH...även mina husnycklar... Okeeeej - här blir jag liiite trött....

Jag lånar min mammas "in case of"nyckel till min lägenhet - blir hemskjutasad av fadern ( ganska luttarad av sin dotters vilda liv) - för att leta efter min reservnyckel till min bil.

Hittas givetvis (!) inte. Nä! för den befinner sig i mitt låsta omklädningsskåp på mitt jobb. Ett skåp jag inte kommer in i eftersom nycklarna till detta skåp sitter på min nyckelknippa som befinner sig i min dotters lägenhet!!!

Sålunda - skjutsar JAG nu hem min far i deras bil - som jag lånar - OCH lånar även deras "in case of"-nyckel till min lägenhet - tills jag får möjlighet att åka till min dotters pojkväns examensfest om 4 dagar - då jag kan få tillbaka mina nycklar.

Varför göra livet lätt för sig? Fort och fel! Det ägnar jag mig åt.

Allas eder förvirrade moms