17. jul, 2017

Semesterinsikter

Även en moms behöver hjärnsemester - därav ett uppehåll i bloggandet 😉

Kontenta av semestern:

Årets godaste - Desserten "Creme Citron" på "Rökeriet Åstol".  http://www.astolsrokeri.se/. En liten kupol med tunt lager av italiensk maräng överst, sedan citron - parfait (?), indränkt i Limoncello, zestat citronskal och vit chokladsås.... En orgiastisk matupplevelse. Inte för inte som reaturangen är flerårigt utnämnd i "White Guide".

Årets kändistätaste - Rökeriet Åstol - På 5 dagar träffar jag på Uno Svenningsson, Ebbot Lundberg och Janne Josefsson. Starstruck!

Årets skapande - Hmmm får nog välja mellan att jag satt mig i sinnet att skulptera i lera. Bara för att jag vill det - OCH att jag staplade stenar på varandra när jag var på Åstol. Bara för att! En del menar att dessa stenhögar är vägvisare när man vandrar på en led, en del menar att det skulle hålla onda andra borta, någon att det är japansk konst. För mig - bara ett sätt att skapa något. 

Årets överraskning - Nyöppnade bageri-kaféet Bodafors http://kulturgatan.se/rodalangan/Här bakas bröd med surdeg enbart från lokalproducerat och ekologiskt. Kan det bli bättre!! Ni ska få mååånga besök av mig!!

Årets bucketlist-avbockning - Skriva bok. Dispositionen och storyn är nu äääntligen klara! Har insett att jag behöver investera i en bärbar dator - för skrivandets skull.

Årets besvikelse - "Retrovägen" Västergötland  http://www.retrovagen.se/.  När kärlek och jag har vår semester planerar vi en loppisrunda i västergötland. Glädjen ökas när vi ser och norpar åt oss broschyren om Retrovägen. Vi åker...och åker....och åker och hittar....Inget! Antingen stängt eller nedlagt....Hmmmm. 

Årets irritationsmoment - Fortfarande de bilar som ökar farten när det är tvåfiligt och saktar ner när det är enkelfiligt. WHY? WHYYYYY?

Årets godaste mat - Lunch i Göteborg med dotter och hennes sambo. Grekisk paj på Le Pain Francais Bistro Redbergsvägen - Olskroken OCH godaste pizzan på Dal Baffo Jönköping!

Årets skrattanfall - När kärlek och jag är übertrötta en sen kväll och kärlek konstaterar att han nog har vissa tvångsmässiga behov av att rätta till persienner. ❤

Årets insikt - .....still waiting

Årets planering - Jag vill ordna en fest. Bara för att! Mer fest åt folket....

Årets nyförvärv - Min vevlira Ragnar Lodbrock! Som varsamt håller på att läras.

Årets olåt - Ovanstående Ragnar! Vad tusan....Hur spelar man så det låter bra?!? Hyresvärden förvarnas om att jag INTE plågar djur. Ragnar är bångstyrig och låter sig inte stämmas så lätt. Som vardande instrument nr 7 är jag en bra bit på nästa bucketlist-avbockning - att lära mig spela 10 instrument. Hittills avklarade - Piano, kyrkorgel, bluesmunspel, trummor, djembetrumma och ukulele.

Årets moms - JAG!

bild från depositephotos.com