28. jul, 2017

Reflekterar

Många gånger märker man ju att världen är liten...

Oftare och oftare reflekterar jag över det. Man bör definitivt hålla sig väl med så många människor som möjligt.

Flera gånger har jag varit med om att jag kanske i någon situation varit väldigt irriterad på någon - kanske dålig service på en restaurang, en nonchalant försäljare etc. Och vips(!) så dyker just den personen upp i ett sammanhang nära mig!

Känns liksom bättre om man har en bra grund att utgå från....Och inte starta med att : -Ja just det ja det var ju du som var så sur....

Jag har en handfull änglar runt mig. Dessa änglar är kanske inte änglar i andemeningen som "andliga väsen" men jag tror att även människor kan få uppgifter att hjälpa andra människor på olika sätt här på jorden.

Jag är omgiven av några som jag värderar oerhört högt. Människor som ställer upp hur som helst utan att man bett om det. Människor som "finns" och som är mästare på att stötta en när man tappar fotfästet. De är inte många, men de finns.

Jag märkte det särskilt under svåra perioder i mitt liv - min skilsmässa och min cancer.

Det var då många så kallade "gemensamma" bekanta - som "försvann" ur min umgängeskrets och valde bort mig men fortsatte umgås med mitt ex.

Men dessa "änglar" liksom - bara kom och stöttade och tröstade något helt fantastiskt. Visst kände jag dem innan min kris - men det blev mycket mer påtagligt i det svarta hål jag föll ned i då.

I Bibeln står någonstans nämnt att man skall vara vänlig mot alla eftersom man kan möta en ängel utan att veta om att det är en ängel. Vet ej exakt var det står - men även här återknyter jag till att behandla de man möter med vänlighet och respekt.

Därmed inte sagt att man aldrig får bli arg. Kräver situationen det - så visst kan jag bli arg. Riktigt arg!

Så - ta vara på de möten ni får - man vet aldrig.... ❤

 

Allas eder Moms!