5. nov, 2017

Text

Okej - så här...

Jag och kärleken åker ut på en liten dagstripp för att tända ljus på våra käras gravar. Resan är över Falköpingstrakten och sedan ner mot Göteborg.

Nu är det så att jag tidigare bott 7 år i Göteborg - och hittade då ganska bra. Men eftersom mycket skett i trafikomläggnanr och annat - ser vi oss trygga med att nyttja detta underbara (Not!) Google maps som vägvisare.

När vi närmar oss Göteborg och skall ta oss till dottern i Lunden, för en liten snabbvisit, sitter jag ihärdigt med blicken noggrant fäst vid mobilskärmen.

Vi har komit överens om - kärleken och jag - att han kör och koncentrerar sig på trafiken medan jag agerar kartläsare.

- Nu ska du snart svänga av höger vi avfarten.... - säger jag - allt enligt mobilen.

Ehh nä...vänta....ingen avfart kommer, men enligt Google maps har vi nu passerat avfarten. Nu är vi på väg bort mot Liseberg.

- Ehh- vad faen...vänta ehhh...en  begynnande förvirring och lätt panik tilltar i den massiva Allhelgonatrafiken

- Var ska jag svänga nu då? undrar kärleken

- Eeeee...jag veeet inte...vänta

- Jag kan inte vänta jag har bilar i häcken....

- Jamen va f....sväng av här då chansar jag - mot Gårda.....där vet jag ju i varje fall någorlunda hur det ser ut. Intet ont anande....

- Kör fram här. Vi kommer till "Focushuset" och ut på vägen förbi Liseberg. Jag skådar en skylt med "St: Sigfrids plan. Det känner jag ju igen

- Där! väser jag. Följ skylten mot St: Sigfrids plan.

- Där?? Undrar kärleken?

- Ja! Jaa! Där!! Jag pekar än mer upphetsat på skylten. Rödljus. Bra-då hinner vi titta lite.

- Jo men om du kör upp där, säger jag och pekar mot Danska vägen.

Pust - en bit avklarad och vi kommer på  "fel håll" ner mot Redbergspplatsen - men härifrån hittar jag i alla fall.

Utan Google.

Fikat hos dottern är superbt. Kram och hej - nu bär det av mot Kvibergs kyrkogård.

Fram med Google igen och sist jag körde här - hamande jag bortåt Ica i Olskroken - utan skyltar när vi skulle ut mot E 20. Fan vet hur jag hittade rätt den gången men nu lyckas vi med förenade krafter leta oss bort mot Kviberg. Yesss!!!

Nu återstår Västra kyrkogården - och nu börjar helvetet.

Rätt vad det är ska vi - svänga mot "Högsbohöjd" och vägen delar sig i ett "y". Google maps visar inte vilken väg och skyltar är....ett underskattat fenomen i Göteborg. Vi  väljer vänster - alltså givetvis fel väg.

Följaktligen befinner vi oss helt plötsligt på väg ut över Älvsborgsbron. Hur f-n gick det här till?

Jag slänger mobilen i vrede i golvet. Vi får försöka hitta med sunt förnuft....

Nu hör till situationen att jag med min ödemarm (vätskesvullen höger arm) har lindat armen extra mycket med flera lager av vadd, gasbinda etc för att tillfälligt bekämpa armsvullnaden "Allan".

Min kärlek råkar även vara dålig i magen just precis nu - varvid han släpper sitt så att säga väder. Vilse, i mörkret måste jag akut veva ner rutan - så illa är det - Jag kvider och väser för att få luft i denna gastäta kupé - och lutar mig halvt ut genom rutan - med min stora lindade mumiearm.

Vid Allhelgona - åker på Älvsborgsbron- en bil med en väsande mumie som hänger ut genom rutan och som dessutom - verklighetstroget - väser....need I say more.

Vi kommer tillbaka till samma y-kors igen, men tar denna gången rätt,  och hamnar uppåt något som kanske ser ut som en blomsterhandel vid kanske en kyrkogård. Mumien vacklar ut. Nu ska här frågas!

- Ursäkta ligger Västra kykogården här?

Kvinnan ser lite förskräckt ut- med tanke på mitt vita mumiepaket - kanske känner hon även oset från kupén som troligen luktar - av långt framskriden förruttnelse - och jag frågar efter en kyrkogård. Ja gonatt då...!

- Hon förklarar snabbt att kyrkogården ligger precis hundra meter upp.

Finns skyltar? Givetvis inte! Vi är ju i Göteborg.

Hur som helst.

Vi åker in på kyrkogården - men jag känner inte igen mig. Vi är i fel ände. Givetvis i fel ände!!

På något sätt letar vi oss ner till rätt entré. Och där - trodde jag att jag skulle hitta.

Nu följer en över en timme lång vilsekörning på en mörk kyrkogård som inte syns på Google Maps. I och ur bilen, leta med ficklampa. Ringa morsan. -Var är det....leta...ringa igen....ut...leta.

Till slut...ger jag upp.

Men inte min envisa kärlek. I helskotta. Här ges f-n inte upp!!

Efter att har ringt min bror, som är yrkeschaufför sedan över 30 år - och som också tycker det är urdåligt skyltat i Götbeborg - hittar vi graven.

När vi så äntligen åker hem provar jag Google maps igen - och hamnar på ....Älvborgsbron!!!!! För inte fan visar någon skylt åt RV 40 från där vi är.

Men nu har vi ju redan kört fel där - så denna gången vet vi hur vi åker tillbaka.

#Göteborg #vansinngtdåligtskyltatförmumier

Allas eder Mumiemoms.