18. dec, 2017

Reklam och beslut om transplantation

"- 3,8 miljarder kvinnor i världen....så varför skulle deras mensskydd vara likadana?" (reklam för mensskydd )....ehhh.....så därför gör ni 3,8 miljarder olika typer av individuellt anpassade mensskydd....typ...eller?

Eller den här "- NU 20% mer effektivt"....hur ofta hör man det. 20% mer effektivt ÄN VADDÅ???!!?

Nä vars hörrni, en av de absolut bästa reklamfilmer jag sett - NÅGONSIN !! - är just nu Unicefs reklam för gåvan "Ingenting". Kolla här https://youtu.be/7RI9AF8jiFA

Den är så himla bra och träffande!!! och rätt rolig faktiskt - om man nu har förmågan att se det bisarra i det hela.

#unicef. Det är i sanning skillnad på problem och problem.....

För övrigt så har jag ett enormt beslut framför mig. Ett av mitt livs svåraste faktiskt - om jag ska eller inte ska - tacka ja till en operation där man transplanterar lymfkörtel från ljumsken upp till min arm där jag har ett besvärligt lymfödem. Operationen tar minst 8 timmar....och jag har ökad risk för blodpropp pga en ärftlig genetisk deffekt.

Å ena sidan - får man lita på de extremt skickliga mikrokirurgerna som vet vad de gör och som inte skulle utsätta mig för onödig risk utan i så fall avråda mig. Å andra sidan....det är en stor  operation. Operationen görs i samband med en bröstrekonstruktion - vilket jag ändå var på g att göra. Å tredje sidan - om inte operationen i sig gör mig bättre i mitt ödem så har jag i alla fall fått ett par nya tuttar. Å fjärde sidan....det är som att kuta ett maratonlopp gånger flera.... Å femte sidan - 50% blir nästan helt bra från sitt ödem - 25% blir delvis bättre och 25% är plus minus noll.

Så sitter folk och klagar över vädret...ibland blir jag lite trött faktiskt.

Jag vill härmed önska alla följare och för övrigt alla andra med - en riktigt fin julhelg med lugn och ro och vila och KÄRLEK!

#cancer #cancerrehab #cancerrehabfonden