20. feb, 2018

Mascara test

Okej hörrni! Då kör vi ett sminktest!

Mitt första.
Genom senaste 25 åren har jag verkligen testat, ordentligt, om och om igen. Skrivit upp och bedömt.
Jag har naturligt ganska långa ögonfransar - som är lite bångstyriga. D.v.s. lite "styva" så man får verkligen har något som formar dem dit de ska vara.

Jag har aldrig velat ha fylliga tjocka fransar. Gillar inte det. Vill bara ha förlängande mascara. Gärna ganska så förlängande - men inte så det ser onaturligt ut. Separerade fransar, med en masara som sitter bra och är lätt att applicera och lätt att ta bort.

Borsten är av högsta vikt. Tjocka, klumpiga borstar göre sig icke besvär hos mig. Man har ju för farao ingen känsla när man arbetar med dem. För smala är inte heller bra. Smala, men inte för smala.

Känsla! Man måsste k-ä-n-n-a vad man gör med borsten.

Mascaran skall givetvis sitta hela dagen. Inte smula och inte smeta av sig så man får mörka ringar under ögonen.

Mitt test omfattar 9 st olika mascaror.

1. Lóreal Telescopic

2. Max Factor Masterpiece

3. Max factor 2000 Calorie

4. Lóreal False lash telescopic

5. Lumene Blueberry Wild curl

6. Lóreal double extension

7. Lancome Hypnose

8. Maybelline Great lash

9. Yves Rocher Vertige Longeur

Okej. Så här - Tvåkomponentsmascara går fetbort. Således nr 6. Inte nog med att det är meckigt. Svårt att få till snyggt resultat. Det blir något slags hylsa av mascara på varje frans som lossar och lätt går att "dra bort" när det så småningom kryper av fransarna framåt dagen. Nätack!

Googlade på bra förlängande mascaror och fick tips på olika sajter om Lumene Wild curl -nr 5- samt Maybelline Great lash nr 8. Big no no. Lumene färgar av sig så man blir svart under ögonen. Maybelline smular. Ingen ger någon förlängning på mig och är högst överskattade.

Nr 2 och 3 tipsade väninnor mig om. De skulle vara sååå bra. Märker jag inte alls. Högst genomsnittliga.

Yves Rocher - nr 9 - märklig historia med extremt smal borste....Skulle ge väldigt långa fina fransar. Nä! Bara så. Nä!

Kvarstår så två vinnare och en förlorare.

Vinnarna är Lóreal telescopic i guldfärgad tub och Lancomes Hypnose!! Weyyyy!
Finns en uppföljare till Lóreals telescopic, i silvertub - nr 4- och den blir förloraren. Knepig att måla på, sitter sämre en den vanliga Telescopic och gör att jag ser allmänt märklig ut.

Av och till genom alla år har jag alltid återkommit till dessa två vinnare. Lancome - är attans så bra - men dyr. Blir därför oftast Loreals Telescopic. Den sitter bra. Man har verkligen känsla med den lagom smala borsten och får lagom styrsel när man ska forma fransarna som blir fint separerade.

Men - det slutar inte här, mina vänner.
INGEN av dessa mascaror i testet - eller andra jag provat genom åren - har någonsin motsvarat den jag hade på tidiga 80-talet. Jag tror den hette Cutex och vill minnas att den var i en ljusgrön tub med silvertext. Den hade förlängande fibrer och jag gick då under namnet "Garbo" i skolan pga mina såå långa ögonfransar.

Har googlat på den men hittar inga nostalgiuppgifter om denna.

Tänk om den kom tillbaka! Den skulle vinna de mesta testerna!

Så i avsaknad av min 80-tals mascara blir det alltså Lóeral Telescopic (guldtuben) och Lancome hypnose!

Allas eder makeup-moms!