15. apr, 2018

HAN på nätet! Watch out!

Han vill ge dig pengar så du kan köpa ett hus åt er 

Ja hörrni nu är det min medborgerliga plikt och medmänsklighet att gå ut och varna er för den här mannen som ”bor i USA”.  

”Mannen” som via intensiv mailkontakt i olika sociala medier – öser fina ord över dig. Han smickrar dig och vill leva med dig. Du är troligen singel kvinna eller vill något ”mer” än vad du har. 

Han mailar intensivt med dig. För närvarande ”är han i turkiet” (eller något annat land) och sedan ska han till Nordafrika så därför kan ni inte ”träffas just nu”. 

Han säger ALLT du vill höra och lite till. Han vill bygga ett liv med dig och vill köpa ett hus till dig där ni ska bo. Du kan till och med gå och titta på hus redan NU! Han kan inte ”Komma loss” just nu men du kan förbereda ert liv tillsammans. 

Din omgivning kanske reagerar och påpekar att detta måste vara bluff! Men du väljer att fortsätta och tro att en man som skriver så öppet och renhjärtat till dig måste vilja väl! För det gör ju du!  

Du känner dig ensam och längtar så efter bekräftelse och uppmärksamhet och kärlek, och det ger han dig på nätet. Han säger allt du vill höra! Och verkar så innelrig och sann!

Kära, älskade du!! 

Lyssna på mig! Det ligger en stor organsierad brottslighet bakom detta. Personen är INTE den han  utger sig för att vara. Han har inget företag, han gör inte business i något anat land, han vill inte bygga ett liv med dig. 

Jag har tre (!) kvinnor i min bekantskapskrets som ”gått på detta” det senaste halvåret. 

Den ena kvinnan är bekant med en polis i USA som gjort sökningar på personen som i första fallet hette Ian Peterson. Hans företag finns inte och inte heller den personen som han säger sig vara. 

Det är flera människor bakom detta som samlat sitter och skickar massmail för att se vilka som nappar. 

Jag ser tre möjliga scenario 

1) Antingen kommer ”han” snart att be dig om pengar för att ”han” har hamnat i knipa, eller behöver pengar till biljetten för att åka till dig etc etc 

2) "De" vill föra över pengar till Sverige och använder dig som mellanhand och kommer att be dig ta emot pengar och sedan skicka till ett annat konto etc. 

3) Ni träffas och du blir utsatt för sådant jag inte ens vill tänka på. 

LYSSNA! 
DU HAR INTE TRÄFFAT DEN PÅSTÅDDA MANNEN!!!! Man köper inte ett hus ”åt eller med” någon som man inte ens träffat. Man bestämmer inte att man ska leva med någon man inte ens träffat.  

Jag VET att det är oerhört mycket skam förknippat med att erkänna att man blivit lurad av något sådant här!  Men – vad skulle du säga om något av dina barn gjorde som du? 

Rädda dig själv innan det är för sent! 

 

Allas eder välmenande moms!