29. jan, 2019

Vabruari, Filip och Fredrik

Vabruari Filip och Fredrik

Januari – årets fattigaste månad lider mot sitt slut. Även i år var det mycket månad kvar i slutet på pengarna - men klarade det denna gången också. Men sen kommer ju Vabruari…årets sjukaste månad. De som har barn i den åldern -  får vabba. Även detta ger mindre i plånboken.
Så är det Mars – då det ska tas igen det som inte kunde köpas de två första månaderna så där blir det skralt. April har knopp i håret och är någorlunda lugn. Maj och juni börjar det hända saker igen . Semestrar ska betalas, barnen tar studenten….Juli, Augusti någorlunda lugna , semestersättningen jämnar ut det lite, meeen cdet är ett bedrägligt lugn för i Augusti kommer alla räkningnar. Företagen som skickar räkningarna har ju också haft semester! September – här tas augusti igen, sen är det bara oktober som är lugnare…såvida inte man bokar Höstlovssemestern och sen är det dags för julinköpen igen. Kontenta: April och Oktober är man i bästa fall stadd vid kassa.

Filip och Fredrik kommer inte till galan för de är ”sura” för att de inte fått fler nomineringar. Men för i h.vete? Snacka om att ha höga tankar om sig själva.
I got news for you boys – jag är sur för att jag fick cancer!!! Put life in some perspective!
Så jädra bra är ni faktiskt inte! Deal with it!

Sen undrar jag: Vad händer med alla kläder som inte blir sålda? Alltså det är en sån där grej som jag fnulat på i många år. Skickas de till textilåtervinning? Skänks de till second hand? Skänks de till insamlingsorganisationer som skickar dem vidare utomlands?
Alltså…jag undrade så till den milda grad att jag frågade i två skilda större klädaffärer – och personalen hade ingen aning!

De verkade inte ens ha reflekterat över det! Ja hörrni vart tar de vägen?
Någon som arbetat i klädaffär så ni vet?
Om de inte skänks till insamlingsorganisationer – så borde de göra det, tycker jag.

Jag har nu för övrigt testat att detoxa mig såtillvida att jag kört med Aleppotvål som schampoo ett tag. Håret blir mjukt och lite ”lättare” men mycket torrare och risigare. Oavsett s.k. surskölj eller inte.

Jag har provat ättika istället för sköljmedel i tvättmaskinen ett par gånger och det var ingen hit! Det luktade…..spunk.
Ska prova igen med lite eterisk ekologisk olja - citron - tillagd.

Jag har loggat ut från Facebook – alltså varit inaktiv i snart en månad. Helt okej faktiskt. Av ren vana tog jag telefonen i början och skulle ”kolla ” FB men det var ju inte värre än att jag sa: - Javisst ja – och lade ner den igen. Jag tyckte helt enkelt att det tog för mycket tid och uppmärksamhet. För övrigt verkar det vara på nedgång tycker jag. Mindre och mindre uppdateringar från vänner.

Och vet ni – en riktigt läskig sak - som vi verkligen behöver vara uppmärksamma på. Flera av mina nära (både kolleger och familjemedlemmar) har berättat att de i telefonsamtal sagt vissa namn på saker eller affärer. Sedan har det dykt upp annonser på exakt dessa saker i deras flöde – trots att de inte själva har googlat på det.

Konkret exempel: Det pratades om att man ”-Köpt en kattmatta som tar bort kattsand och att man gjort slime”. Annonserna på kattmatta och egengjort slime, dyker upp som ett brev på posten.

Konkret exempel: -”Vi ska till Lindex och Stadium”. Annonser på Lindex och Stadium – kommer omgående.

Kontenta! Storebror är stor, listig och läskig. Tränger sig in och påverkar utan att vi märker det. Taligenkänning på hög nivå. Be ware.