16. mar, 2019

H-A-T

Att hata.

Varför är det så lätt att sprida hat? Det är så lätt att bli förfasad över något vi läser i en community på facebook och i vreden över detta som står - känna att vi mååååste göra något åt det! För vi vill ju uppnå något när vi delar saker på FB? eller.....?

Låt mig påpeka med skärpa - bara för att det står i en community är det per automatik inte sant! Surprise?

Det är så enkelt att intala sig - "Jamen det är klart det är sant. De vet ju det, de som skriver i communityn!"
Det är så enkelt att inte göra bakgrundscheck eller det vi kallar källkritik och vi människor tenderar att ta enklaste vägen, vara lata helt enkelt!
Det är så enkelt att förutsätta att det är sant -för det känns som att det är sant.

Vi har ju gått med i gruppen för att de har något som tilltalar oss. Har vi då övervägt möjligheten att de som är aktiva i gruppen möjligen står för baktankar/påverkan och propaganda på ett sätt de vet är oerhört effektivt? Man rider på medlemmarnas rädsla och eldar på.

Så många gånger jag frågar människor:

- Hur vet du det?

- Jo det vet jag.

- Men HUR?

- Det vet man ju....

- Har du googlat på det verkligen undersökt det?

- Ja, säger vederbörande men sååå uppenbart att man inte gjort det.

......

Lättare att sprida hat en kärlek. Varför? VARFÖR?

Det florerar just nu en hat-kampanj - ja jag menar hat-klampanj mot Greta Thunberg. Varför? Hon är ett barn! ETT B-A-R-N!

DU HATAR ETT BARN!

Är du avundsjuk eller? Man irriterar sig nämligen OFTA på sådant hos andra som man irriterar sig på hos sig själv - t.ex. att man aldrig tog chansen eller som dessa människor förmodligen resonerar - FICK chansen som barn.

Och notera nu - jag försvarar inte skolstrejker och hemmsittare - men är det hennes fel att hon inte fått den hjälp hon behöver i skolan? Är det hennes fel att hon har diagnoser att kämpa med? Är det hennes fel att världen uppmärksammar det lilla hon ändå känner mening i att göra?

Kom ner på jorden du högmodiga självälskande lilla människa som tror att du själv alltid är så bra och bättre än andra!

Finns ett barn som efter problem och kämpande kan må bra genom att hitta sin roll och ett meningsfullt liv så är jag så lycklig eftersom jag själv haft en dotter som kämpat järnet genom en skola som aldrig gav henne det hon behjövde. Jag har själv så när som på kämpat livet ur mig som mamma - för att hjälpa men vad hjälper det när det är en rektor utan hjärna och hjärta? Vad hjälper det när samhället inte kan ta emot och hjälpa alla vårdsökande? Vad hjälper det när en region har 14 månaders väntetid för barn till psykiatrin?

OCH inte minst - kommer världen NÅGONSIN att bli en bättre plats så länge vi själva väljer att sprida hat? Du kanske hatar andra, du kanske tycker alla är idioter, du kanske tycker att du skulle kunna göra allt själv så otroligt mycket bättre, du kanske tycker att DU är i varje fall inte än så dålig människa. Men let me tell you - Det är inte annat än HÖGMOD!

Om du hatar andra för att de hatar tror du då att någon väg finns ut?

Prova för en månad att bara sprida positiva saker så ska du få uppleva något som är miljoner starkare och ger dig mer välmående än det du känner när du sprider hatet - Nämligen KÄRLEK!

Man behöver inte ge upp principer och åsikter för det vilket många verkar tro? Du kan nämligen få NYA insikter, NYA principer och åsikter. Du kan fortfarande reagera och tycka - men med kärlek.

Visst - det kan vara väldigt skrämmande att behöva överge det man stått för i många år, man få kanske till och med överge sin identitet - men jag lovar!! Det blir oerhört mycket bättre, roligare, trevligare för alla inblandade att se livet med kärlekens ögon!

Been there, done that!

Eder Moms