24. jun, 2019

Snart nog!

Min omgivning kryllar av accepterande människor som är mycket noga med att inte kränka, såra eller exkludera någon.

Så långt allt väl. Det märkliga inträffar dock när det gäller vissa personer som dock alldeles tydligt exkluderas och såras av dessa ovanstående.

Dessa så kallade acvepterande personer fnner även vissa....ska vi säga klyschor - väldigt användbara såsom att man "väljer allt själv". Du väljer att vara lycklig. Det är ditt val. Det är du som väljer ....osv.

Extremt bra att använda när man inte vill se sin egen del i hela situationen och frånsäga sig ansvar. Orden används ganska friskt vill jag lova!

Ser jag till mig själv...så passar jag inte in i den bekväma normen. Jag är vad jag är och som jag är. Accepterad? Nä! Då är jag helt plötsligt obekväm och tydligt exkluderad och diskriminerad för att inte tala om ledsen och sårad. Och det av ovanstående människor!

Egot talar extremt mycket och det centrala är trots allt inte att vara inkluderande utan att på nåder välja ut dem som ger egot det den behöver- "Jag umgås inte med dem för de ger mig inte det umgänget jag vill ha! " Det är devisen.

Att man då överhuvudtaget bryr sig om andra går ju fetbort i det resonemanget.  För att inte tala om att de där andra patrasket aldrig får en möjlighet att motbevisa vad som inte nödvändigtvis är sant.

Kanske också vederbörande bör överväga möjligheten att dennes upplevda sanning kanske inte är rätt? De som svek personerna ovan var kanske inte de som denne upplevde. De som visade kravlös kärlek kanske faktiskt fortfarande gör det. De som väljs bort kanske faktiskt är oerhört värdefulla att ha kvar i sitt umgänge för dessa personer.

Det finns två konstellationer i min omgivning som är extremt accepterande och inkluderande och kärleksfulla. Det ena är min släkt på min mosters sida. Alla tas emot med värme o kärlek o glädje. Det andra är mina fina vänner i Bodafors Anna-Lena och Fia med familj där man all tid är välkommen.

Fråga till dig som läser- ÄR du VERKLIGEN inkluderande och icke dömande?!

Allas eder Peace love and understanding moms