15. feb, 2020

Polera flinten med polish

Jag har en bekant, som säger rent ut "Jag har inget behov av att bekräfta att jag har lyckats".

Och inte känner jag till någon, som så uppenbart vill ha bekräftelse. Så otroligt bekräftelse- och uppmärksamhetskåt!

Självinsikt - nope! Självkritik - obefintligt!

Det är bilar, andra fordon, båtar, lägenheter, exklusiva fritidsaktiviteter och ett liv som inte vanliga dödliga ägnar sig åt och inte minst - att vistas i "kretsar". Kretsar av "betydande socitet" om man säger så. Samtidigt säger vederbörande att: -"NU äntligen har jag nått ett mål jag haft i 30 år." (Nämligen att få vistas i dessa kretsar.)

Märkligt det där. Hen reflekter inte själv över varför det är så viktigt med allt detta.

Genast drar nog någon slutsatsen att jag är avundsjuk. Nej! Det är jag verkligen inte.
Men - jag blir irriterad över bristen av självreflektion.
Å andra sidan - jag är väl själv för mycket åt andra hållet. Reflekterar över mitt eget reagerande, agerande och tyckande - för mycket.

När vederbörande var i ett tv-inslag härförleden - stod hen och tittade 90% av tiden, på sig själv i monitorn i studion. Kunde hen inte få nog av att se sig själv? Såg inte särskilt proffsigt ut.

För att inte prata om fjäskande och "slick i röven" fasoner. Då blir jag enormt anti!

Det finns en person - som så fort jag nämner att vi bör kalla personer med högre befattning till möte - blir som en spiralfjäder och genast uttrycker: - "Men då måste vi se till att vi har en bra agenda!"

Vaddå "bra agenda"??

Ska vi då utgå från att vi normalt har A) en dålig agenda B) en mindre viktig agenda C) Aboslut inte får slösa bort den högre befattningspersonens oerhört dyrbara tid? D) Inte får "besvära"?Ska vi utgå från att vi ska lägga ut röda mattan och polera flinten ordentligt med poolish?

Om vi bjuder in en högre befattning till våra möte så ska det väl för höge farao tas som det är och inte ställa till med någon Nobelfest?

Rent och skärt rövslickeri!

 

/Anti-fjäsk -Momsen