15. maj, 2020

Det måste vara balans i skadorna

Jorå så att.

Bröt ju lilltån på vänster fot häromsistens efter att ha ränt in i en hög med tavlor som låg på golvet och som inte hängts upp på ett par år.
När det så börjar läka tappar jag en tung(!) skivstång (så kallad OS-stång) i hemmagymmet på höger foten. Alldeles så att blåmärket sakta men säkert breder ut sig på samma ställe som på vänster fot, när tån bröts. Således blåmärken på både vänster och höger fot. Vajert!!

Innan detta sker, har jag även balanserat upp smärtorna lite högre upp på kroppen, med tre (!) bålgetingstick. Gick till som följer:

Tvätt som hänger ute är något av det bästa jag vet. Doften är oslagbar och tvätten känns så fräsch! Just denna dag glömmer jag tvätten ute. Tar in den påföljande morgon. Lägger den en stund på sängen innan den viks och läggs i min garderob.

Nästa dag, upp ur sängen, trosor på. Efter ett par sekunder nyper det till neråt "vissa regioner". Vad tusan...är det en tejpbit från någon etikett som fastnat i trosorna?? Sedan....AJJJ JÄVLAR! Trosorna far av med en farlig fart!
Där sitter en stor, fet, jävla bålgeting som nu stuckit mig tre gånger. JAG SKOJAR INTE! Se vår bild här intill.
ALDRIG!!! har jag skrikit som jag gör nu!

På något sätt viftar jag bort satyget som är lagom sömndrucken, tack och lov får jag väl tillägga. Jag fortsätter yla, och springa runt i huset. Sambon har redan åkt till jobbet så jag är ensam hemma.
In i stora rummet, in i köket, sen till badrummet fortfarande skrikandes. Samlar mig såpass att jag springer tillbaka ut i köket för att hämta flugsmällan. NU JÄVLAR SKA DEN DÖ!! DÖDA!!! DÖÖÖÖÖÖDA!!!

Jag smäller den 5 ggr och ändå är den inte död. Ytterligare mördarskrik ihop med anfall på insekten och till slut är den orörlig.

In i badrummet. Kletar på fullt med stark kortisonsalva som jag råkar ha. Det verkar lugna. Visst svider det, men verkar inte svullna. Ringer så till den vid det här laget mycket härdade sambon och hulkar i chock fram vad som hänt.

Dagen efter kommer den allergiska reaktionen. ILLANDES röd och med en klåda from hell. RInger Vårdcentralen. Hur i hellskotta förklarar man att man fått ett bålgetingsstick på venusberget??!? Jag nämner lite försynt att jag fått stick "nedom naveln"...
Har sagt det förut och säger det igen:- NU ÄR DET MIN TUR ATT FÅ MEDGÅNG! DAGS ATT FÅ DE DÄR MILJONERNA SOM JAG JU SKULLE FÅ...AV NÅGON MILJARDÄR.

Ja....nä....eller *rycker bara på axlarna* . Story of my life, liksom.

Er ärrade Moms!