8. jun, 2020

Bröllop och logik

Så är vi då gifta. Den 6 juni small det.
Vi hade planerat i över ett år och allt var klart. Kyrkbröllop, gäster och fest.

Så kom det förhatliga viruset. Och alla planer fick ställas om.
Efter mängder med resonemang, hit och dit, kom vi fram till att göra en enkel borgerlig ceremoni - enbart för att få datumet registrerat. Vi ville så gärna ha just detta datumet som bröllopsdatum 2020-06-06 och alla juridiska dokument var också förberedda för just 6/6.

Sålunda - endast vi två, vigselförrättaren och två vittnen. Inte ens barnen var med. Trots glädjen över att bli hans hustru - så gjorde det ont i hjärtat att inte ha alla våra nära och kära med.
Ceremonin - den längre varianten - tog 5 minuter.
Vi kommer dock att göra om det! Med kyrklig vigsel, pompa och ståt, med alla kära barnen och med gäster och fest - när coronaläget lugnat ned sig.
Men nu är jag fru Engkvist. *kärlek*

Läser dagen efter vigseln, om kravallerna i Göteborg. Väntade bara på hur länge det skulle dröja innan Sverige - landet utan självkänsla och självbild - tog efter upploppen i USA.
Sverige - Ett av de mest amerikansierade länderna i världen.Vi får ju inte hylla eller tycka om vårt land utan att bli kritiserade för att vara rasister. En svensks värsta mardröm. Att bli kallad rasist eller diskriminerande!!!

Så vi måste ju följaktligen kopiera något annat. Och vad är då bättre än ett av de mest patriotiska länderna i världen - USA. Det sitter ju fint.

Men för h.vete!!! Pandmin försvinner inte genom ett trollslag. Ut och trängs bara! It´s for a good cause! Jag är själv vansinnig över hur svarta behandlas men det här är inte okej!!
Och vad svarar deltagarna i massdemonstrationerna? Det logiska: - Mitt liv spelar inte lika stor roll som allas lika rättigheter.
Ehhh...okej ???!?!? Logik??? DITT LIV!!?! Hur vore det att släppa EGOT och tänka på andra? Andras Liv!

Om DU smittar någon annan? Låter du andra drabbas? Skiter du plötsligt i andra nu då fastän du förrän sekund sedan stred just för andras rättigheter? 

Okej. Sittstrejka, hungerstrejka eller vad som. Sätt er med 2 meters avstånd, tysta på marken med plakat. Det är om inte en ännnu mer kraftfull handling än att gå loss på samhälelt eller poliser.

Att genom våld visa att våld är fel.....Intelligensens högborg!

 

eder fru Engkvist alias Momsen