27. jun, 2020

Män, kvinnor och städning

Så var det det här med städning. Hur städar män? Är vi kvinnor öppna för att inte säga till och klaga på när det inte städas som "vi tycker" ?

Jag och maken, städar tillsammans. Jag är otroligt glad över att ha en man som så självklart städar tillsammans med mig och jag försöker verkligen vinnlägga mig om att inte klaga och gnälla över att det inte städas så som jag tycker att det ska vara.
Brukar bli så att båda dammtorkar, så dammsuger han och jag tvättar golven.

Tvätta golv förutsätter att dammsugningen är ordentligt gjord.

Så hände det sig dock så...att jag skulle dammtorka i vårt tv-rum. Ropar till maken som dammsuger i vårt sovrum: - Du har inte dammsugit här inne eller?

Tre sekunder dröjer hans svar. Tre sekunder för länge för att vara "naturligt".
Både jag och han refleketerar nu parallellt med varandra, över min fråga och över hans dröjande svar. Han vet att jag vet att: Svarar han ja - så hade jag haft något att klaga på. Säger han nej så "räddar han skinnet". - Eh- nä?

Jag vet att han vet att jag vet. Nu var det dock bara så enkelt som att jag frågade för att jag var tvungen att häva ner skräp på golvet när jag dammtorkade, så jag frågade endast för att veta om det var okej att göra det. Hade han redan dammsugat så skulle jag behöva ta upp skräpet jag hävde ner.

Så brister vi ut i skratt båda två. Eftersom vi vet att vi vet, båda två.

En annan intressant vinkling på det här med manligt/kvinnligt - vi är jäkligt noga med att män ska hjälpa till i hushållet men handen på hjärtat - hur många kvinnor gör tunggörat med byta däck, klippa gräs osv? Jag tror det är lättare för många, har sett det på flera håll i min bekantskapskrets, att vi bara tänker att män ska....men inte tvärtom.

Nåväl - för att hoppa till annat ämne. Min bokidéer sprutar ut och jag har förutom de 12 manus jag har påbörjat sedan tidigare - nu påbörjat ytterligare 3 manus. Brukar bli så i slutändan att jag slår ihop flera.

Hemmagymet används flitigt och det är otroligt smidigt att när som helst slinka ner och träna. i denna värme blir det antingen på morgonen...eller inte alls. JAg lider av värmen. Idelaiskt är 20-23 grader och halvklart. Då mår jag bäst.

Till hösten ska jag sluta min 7 år långa kur med anticancermediciner. Idag var jag ledsen och orolig för vad som ska hända då. Kommer cancern tillbaka då? Samtidigt så skönt att sluta med något jag mått så dåligt av. Biverkningarna har varit svåra.

 

Många tankar denna dag
Pax Vobiscum

Eder moms