22. aug, 2020

Bröllopsbestyr och dropstop


Men hörrni!

När jag gör mina morgonbestyr brukar jag tvätta mig under armarna i tvättstället.
Har man tuttar så har så att säga avrinningsvattnet en naturlig väg i att rinna ner och droppa av från dem.
Har man tuttar inte - vilket jag inte har (pga cancern) så har men sålunda inget naturligt dropstop där.
Jag brukar fnula in en handduk runt linningen på byxorna så att den fångar upp ev vatten istället.
Men igår kom jag på att jag ju faktiskt har en ersättningsavrinning! 😀 Nämligen i volangen = bilringen =muffinskanten = fettvalken.
Det är ju en fantastiskt smart uppfinning hörrni! Vattnet rinner vackert ner och lägger sig i en liten fin sjö uppepå volangen. Sen är det bara att torka upp det!

Man måste tänka positivt för tusan!!

Det där med avsaknad av de kvinnliga attributen - läs tuttarna - ställer till en hel del. Särskilt när det gäller klädval. Inte för djupurringning, och inte fel sorts urringning. Och med tanke på ovannämnda naturligt förekommande volang på magen - måste också den döljas. 

Sen har jag ju något som kallas lymfödem i min högra arm - pga canceroperationen. Detta elände gör att armen konstant är svullen = 1-2 storlekar tjockare än normalt = många ärmar är  därmed alldeles för trånga.

Ytterligare ett försvårande moment är vallnigarna. Dessa förbaskade värmevallningar som är en kombo av klimakteriet och cancermediciner.
Alltså funkar inte för varma och för tjocka klädmaterial. OCh de måste gå lätt att öppna upp och slänga av sig när vallnignen sätter i som värst.

Ni fattar grejen va....svåååårt att hitta rätt kläder!!
Nåväl - eftersom ena dottern ska gifta sig sökes härmed en finfin klänning till detta tillfälle! och soooom jag letat!!

Googlar och beställer och provar och returnerar och googlar och beställer nytt och returnerar.

Jag överdriver faktiskt inte när jag säger att jag hittills beställt hem 44 klänningar och provat och skcikat tillbaka.

De senaste från ASOS var katastrofernas häjdpunkt. Jag visade denna gång förslagen - innan jag beställde dem, för min man - och vi trodde båda två på en fin klänning som med entusiasm beställdes tillsammans med 6 andra alternativ.
Jag säger bara K-A   T-A   S-T-R-O-F !!

Har ni sett Tomas Di leva i en kortare variant av sig själv och med sin typiska kaftan som är 3 nummer för lång ??  Gaaaahhhhh!

När jag lommar ut till maken och ska visa kläningen på mig, vet jag inte om han faktiskt blir bestört eller försöker dölja ett explosionsartat skratt! Han ser ut att inte få luft.

- Hmm...den....Han tystnar några sekunder... Den var ju.....Den var ju... faktisk....t inte så grann, krystar han fram.

Jag, med håret på ända efter som jag försökt trassla mig i ovannämnda Tomas di Leva sak, frustar vilt : Grann???!? Jag ser ju för tusan ut som Di Leva!!

Modet börjar svika mig. Ska jag aldrig hitta nåt fint? Och är det fint så är det nån superdupermegamaxad designer med priser därefter.

Nästa sändning med klänningar - är utvalda av en slags "persnal shopper" där man hos Zalando har fått fylla i allsköns uppgifter om kroppsform, vilka tyg man gillar, särskilda önskemål, "svagheter" man vill dölja etc. 

Jag säger bara ....gör inte det! 

Jag har skrivit att jag vill ha en klänning till min dotters bröllop. Att jag gillar "klassisk" stil - inte modern osv osv.

När jag öppnar paketet ligger där 2 blusar, 2 byxor, 2 kjolar och 2 klänningar...moderna!! Vad fa........!!! Ett brev med personal shopperns motiveringar: Jag har valt ut bra basplagg som du kan kombinera......bla bla bla. 

Men...va!?!?

Reaktiv som jag är så ränner jag iväg efter datorn och skriver återkoppling på det jag fått. På varenda plagg som är skickat ska man återkoppla varför man inte vill ha det. Och på varenda plagg skriver jag samma mening - med fetstil:

" Jag vill ENDAST ha klänning till min dotters bröllop - vilket jag skrev noga i er mall. Vad är problemet? "

Bottenbetyg på det både ASOS och Zalando.

ÖFretaget Nelly blir räddningen. DÄr hittar jag en potentiell klänning som är oneshoulder - det vill säga snett skuren så att man har en lång ärm på bara höger armen. Den ser inte ut som en kaftan och den är bara liiite liite trång. 

Har den på betänketid nu.

Allas eder Moms - med alter ego Di Leva