3. dec, 2020

Lisa Nilsson och en insikt

 

I går kväll ramlade jag oförhappandes in i Lisa Nilssons Live sändning på Instagram. @denlisanilsson

Om det var planerat av henne eller inte vet jag inte – men det var så fantastiskt upplyftande och positivt och gav en riktigt go´ känsla.

Där var hon i sitt boende på sin ”ö” – stuffade runt i köket i myskläder, medan hon lagade mat, sjöng spontant i en mik som var matsleven. Åt medan hon ”pratade” med oss som hängde där.

Och jag blev så varm i hjärtat.

Hon är en artist som vuxit enormt i mina ögon de senare åren.
Inte nog med en gudabenådad röst av rang – Hon är även väldigt rolig! Jag skrattar många gånger högt när jag läser eller hör, verkar så varm – det riktigt strålar go värme om henne.

Verkar vara en underbar och okonstlad människa. Genuin! och därutöver enligt mig - Sveriges bästa sångerska!

Så Lisa om du läser detta så ska du veta hur värdefullt din Live var igår. Det lyste upp för många oss i denna mörka november. 

I övrigt drabbades jag av en insikt.

Symtomen för många Coviddrabbade kan vara:

  • Blir andtrutna, flåsar, svårt att orka gå korta sträckor.
  • Överväldigande trötthet
  • Värk
  • Ökad risk för blodpropp
  • Depression
  • Lungskador

 Det här kan vi använda oss av hörrni mina cancersystrar och cancerbröder – vi som vill försöka förmedla till andra – hur det kan kännas genom cancerbehandlingarna.

Vi som är eller har genomgått cancersvängen – tror jag har väldigt stor kännedom om dessa symtom.

Det är i varje fall precis så som jag kände mig i cellgifterna – utöver diverse andra saker och biverkningar.

Alltså det jag egentligen vill förmedla här är, att om vi känner någon som vi vill ska få en aning om vad cancerhelvetet kan innebära i mående – så kanske det ligger närmare till hands för dem att förstå – lättare att relatera till -  när man hör om Coviddrabbade och kanske är personen själv drabbad av Covid?

Jag har en bekant som berättade: ”Jag orkar knappt gå, blir otroligt flåsig efter bara några meter. Jag är så, så trött. Jag har aldrig varit med om något liknande. ”

Men det har vi! Kära cancerdrabbade.

Välkommen i gänget! Vi vet väl om några, hur detta kan kännas. Och hur fruktansvärt det kan vara.

Missförstå mig rätt: Man kan aldrig veta exakt hur någon annan har det. Aldrig veta exakt hur någon annan mår och säg aldrig: JAG VET HUR DU HAR DET! För det vet man inte.

MEN - träffar vi COVID-drabbade som vi av någon anledning har upplevt inte har förstått vårt cancermående – så har vi nu något konkret att hänvisa till.

Tänd ljus kära alla! Tänd både inne och ute!

Keep your head high!.

Kopf hoch!

Kärlek från Momsen