28. mar, 2021

Pandemi-ångest

 

Den här pandemin gör att vi alla blir drabbade direkt eller indirekt.

Den här pandemin gör att vi alla ställs in för upprepade svår beslut.

Den här pandemin gör att vi alla måste göra uppoffringar. Just det! UPPOFFRINGAR!!

Jag vill inte. JAG VILL INTE!!! Hatar! HATAR!

Vid julhelgen. Valde bort att träffa äldsta dottern med familj - därmed mitt barnbarn.

För vi försöker vara förståndiga.

Nu påsk. Min äldsta dotter fyller år på långfredagen. Min andra dotter vill (förstås) vara med och fira. Träffa sin systerdotter.

Hur ska vi göra? Vem, vilka, när, hur. Ska vi? Ska vi inte? Om alla har munskydd? Avstånd?
Går det att träffas inne alls? Vi har ju inte stort.
Går det med kortare tid? Räcker det att säga att vi kan träffas inne om vi säger att alla givetvis stannar hemma om man upplever minsta lilla symtom?
Kan vi lufta med öppna fönster om vi är inne? eller .....vi kanske ändå inte ska....eller? Går det på nåt annat sätt? Vädret då?

Än en gång är vi f-ö-r-s-t-å-n-d-i-g-a och hittar en variant -lösning - där vi alla kan ses ute några timmar. Bättre än inget. JAG VILL INTE VARA FÖRSTÅNDIG!!

Våndan, den långa besluts-tanke-ångest-ältandevägen både för mig och andra i familjen...

Pandemi-ångestens verkan.

Och så vet vi då att det finns de som FULLSTÄNDIGT SKITER i att ta hänsyn. Som inte är ett dugg förståndiga. Som inte låter förnuftet tala ...för JAG VILL JU, JAG MÅSTE FÅ !!! OCh det är klart - de har det jäkligt skönt - tills de hamnar i sjuksängen.

Det hade varit tusen gånger lättare om det funnits faktiska LAGAR och FÖRBUD! OMG - nu får några dåndimpen när jag säger att förbud kan vara bra! Då svarar jag - Ja inte fan funkar ju rekommendationerna så jävla bra eller vad säger du?

Hade det varit klara förbud med klara följder - Då hade det bara varit för oss att rätta oss efter det. Punkt! Men nu är det bara rekommendationer som kan vändas, vridas och tolkas. Och idioterna hade iofs ändå funnits kvar och struntat i det- men det hade åtminstone lättat våra ångestladdade beslut.

Bara slå bort alla tankar. Bara till att leva. Skit i allt och alla. Bekvämt ska det vara. Ja... tänk så skönt det hade varit.

Pandemi-momsen