21. apr, 2021

Fuck-kassan....kampen fortgår

 

Att gå upp i arbetstid från 75% till 87,5%...
-Nu, tänkte jag. - NU är jag på väg upp igen!
Den verkliga anledningen - om jag hade varit ärlig mot mig själv- var ju att Fuck-kassan inte beviljat mig längre sjukpenning.
- Jaha- då får jag väl försöka då, tänker jag.
Igen, då. I-G-E-N.

Min envishet blir kanske min död.
Mitt problem har aldrig varit att jag inte vill jobba. Mitt problem är att jag vill för mycket. Att jag försöker för mycket. Att jag inte ger upp. Ja, jo visst - det var min envishet som bar mig genom cancer-kampen. Slag på slag - men jag gav inte upp.

Men det kan vara av ondo också. Jag försöker, och försöker...och försöker.....Alltid med den intentionen att jag ska upp på heltid igen.
Nu har jag varit sjukskriven deltid i 9 år. Nä förresten - jag försökte faktiskt på heltid ett tag. Med resultat att jag kraschade rejält. RIktigt riktigt rejält.
Så på 8 år har jag jobbat heltid drygt 1 år - i övrigt har jag pendlat mellan 50% och 75%.

Min tidigare läkare och den dåvarande Fuck-kassans handläggare rekommenderade mig att söka sjukersättning på deltid.
Ja ni hörde rätt! Fuck kassan själv (!) REKOMMENDERADE att jag skulle söka sjukersättning.

Men - inte då. Envisheten i mig sa -Nej, jag vill försöka lite till. Jag VILL upp på heltid. Med olika medel, på olika sätt försökte jag. Provade. Anpassade arbetsuppgifter, annat jobb, annan stad.... Det har inte gått.

Mitt envisa jag, har fått bita i det sura äpplet. Min kropp vill inte! Det spelar ingen roll vad min hjärna säger att den vill. Min kropp VILL INTE!!!

Och nu - när jag äntligen söker sjukersättning - då säger de nej. Samma handläggare!!

Nu sa då kroppen ifrån igen. 2 1/2 månad efter att jag försökt gå upp i tid.

Så nu sitter jag här igen. 25% sjukskriven. Jag vet inte vad jag känner. Biter ihop igen.  Tar nya tag. Envisheten i mig - ska denna gång användas till att igen - söka sjukersättning på 25%.

Än en gång. Nya tag. Igen.

"Envisa momsen"