24. feb, 2020

Idag måndag är jag sjuk. Kroppen är nedsläckt, huvudet spränger, hjärtat slår extra slag, jag darrar och gråter. Hjärnan är som seg kola. Bara att få benen över sängen och ta mig in till toaletten är en extrem match. Utmattningssyndromet säger sitt.

Helgen har varit riktigt bra, jag kan inte säga annat - så egentligen borde jag vara utvilad. Oftast kommer symtomen när jag deltagit i sociala aktiviteter eller arbetat för hårt.
Idag heter dock orsaken: Försäkringskassan.

Detta mal och mal i mitt undermedvetna och dränerar mig totalt på den lilla ork jag har. Är det inte ironiskt? Försäkringskassan gör mig sjuk? Ärendet som jag har pågående. Där jag nekas sjukpenning.

Funderar på vad jag ska säga till mina bekanta i bl.a. USA?
" In Sweden we have a national public authority that actually kills people!! No I´m not kidding! From the beginning it was meant to help people in case of sickness. Help them with the economy during their period of sickness.
Today - people commits suicide because of their highly inhumane misjudgements performed by noneducated persons.
And you know they actually think that their estimates is more correct than a doctors qaulified reports about a persons health!! I am very sorry to say that I am not kidding!

Furthermore the government in our democracy (?) is quiet  - oh so very VERY quiet!
Have you heard of this? in your country? Are you in the rest of the world actually aware of this going on?? The swedish state is killing people!"

Jag skulle inte kalla det självmord. Det är mord! Utförda av en statlig myndighet! Varför inte ordna gaskamrar med en gång så blir ni av med oss sjuka!?

Grundproblemet är väl ändå alla som utnyttjar bidragen men egentligen inte är sjuka? Och nu straffas vi som verkligen är sjuka!?!

Nu gråter jag så jag måste sluta.

 

15. feb, 2020

Jag har en bekant, som säger rent ut "Jag har inget behov av att bekräfta att jag har lyckats".

Och inte känner jag till någon, som så uppenbart vill ha bekräftelse. Så otroligt bekräftelse- och uppmärksamhetskåt!

Självinsikt - nope! Självkritik - obefintligt!

Det är bilar, andra fordon, båtar, lägenheter, exklusiva fritidsaktiviteter och ett liv som inte vanliga dödliga ägnar sig åt och inte minst - att vistas i "kretsar". Kretsar av "betydande socitet" om man säger så. Samtidigt säger vederbörande att: -"NU äntligen har jag nått ett mål jag haft i 30 år." (Nämligen att få vistas i dessa kretsar.)

Märkligt det där. Hen reflekter inte själv över varför det är så viktigt med allt detta.

Genast drar nog någon slutsatsen att jag är avundsjuk. Nej! Det är jag verkligen inte.
Men - jag blir irriterad över bristen av självreflektion.
Å andra sidan - jag är väl själv för mycket åt andra hållet. Reflekterar över mitt eget reagerande, agerande och tyckande - för mycket.

När vederbörande var i ett tv-inslag härförleden - stod hen och tittade 90% av tiden, på sig själv i monitorn i studion. Kunde hen inte få nog av att se sig själv? Såg inte särskilt proffsigt ut.

För att inte prata om fjäskande och "slick i röven" fasoner. Då blir jag enormt anti!

Det finns en person - som så fort jag nämner att vi bör kalla personer med högre befattning till möte - blir som en spiralfjäder och genast uttrycker: - "Men då måste vi se till att vi har en bra agenda!"

Vaddå "bra agenda"??

Ska vi då utgå från att vi normalt har A) en dålig agenda B) en mindre viktig agenda C) Aboslut inte får slösa bort den högre befattningspersonens oerhört dyrbara tid? D) Inte får "besvära"?Ska vi utgå från att vi ska lägga ut röda mattan och polera flinten ordentligt med poolish?

Om vi bjuder in en högre befattning till våra möte så ska det väl för höge farao tas som det är och inte ställa till med någon Nobelfest?

Rent och skärt rövslickeri!

 

/Anti-fjäsk -Momsen

 

 

 

31. jan, 2020

Ja jo jag vet. Inaktiv.

Fast inte egentligen. Har ägnat all energi åt barnbarnet och att färdigställa bokmanus. Korrekturläsning, skriva om, ändra, skala av, läsa igen.

Snart...snart kommer jag att skicka in manus till förlaget. Ytterligare nåt att bocka av på bucketlisten kanske...?

Men nu är det ju så att jag fått "elden" igen när jag hör om, och själv strider med:... Fuck-kassan. (Försäkringskassan om nu någon inte förstår det).

Hur kan en myndighet få behandla människor på det sätt de gör? Utan att någon politiker gör något överhuvudtaget? 
Eftersom det alltid rör sig i momsens hjärna så har jag kommit fram till 4 tänkbara teorier:

1. Politikerna är upptagna med annan skit - de vet om problemet men har fullt upp med annat

2. Någon på Fuck-kassan håller någon politikers ballar i hårt grepp och lovar att knipsa av dem om de rör om i Fuck-kassans gryta

3. Politikerna är lyckligt omedvetna om vad som faktiskt pågår - så som de verkar omedvetna om många saker och lever i lala-land

4. Politikerna är medvetna om problemet men vågar inte ta tag i det för då skulle deras redan ekonomiska kris bli ännu mer kostsam så därför låtsas de som att allt är frid och fröjd

Jag har otroligt svårt att se vad värdegrunden finns i Fuckkassan. För det måååste man väl ha en idag? En sådan myndighet sakanr väl inte vääääärdegrund? 
Eller....Gud förbjude- de har en värdegrund men de skiter i den?

Jag har också otroligt svårt att se hur någon med stolthet kan säga att de arbetar på Fuck-kassan?

Jag har gått med i "Försäkringskasseupproret" och" Försäkringskassanupproret" på Facebook. Någon styrande politiker här i landet borde läsa vad som skrivs och beskrivs där. Fruktansvärt!

Var är människovärdet i vårt land idag? Eller är det så som någon i min närhet sa: Handläggarna på Fuck-kassan har En uppgift de ska följa. Se till att så få som möjligt får beviljat ersättning!!! För: Det finns inga pengar.

Varför finns det inga pengar? Var har de tagit vägen? Det får var och en som läser själv ta ställning till men jag har en sak klar för mig. Och det är att det definitivt inte blivit bättre under de senaste årens styrning.

#stefanlöfven #annielööf #ebbabuschthor #jimmeåkesson #ulfkristersson  #nyamkosabuni #jonassjöstedt #isabellalövin #annielööf # #riksdag #regering #moderata samlingspartiet #socialdemokraterna #kristdemokraterna #lliberalerna  # sverigedemokraterna #miljöpartiet #vänsterpartiet #centerpartiet#expressen 

Allas eder vredgade moms

22. okt, 2019

Vad är egentligen okej och inte?
Jag är nyfiken på vad folk tycker och resonerar. Tänker vi olika beroende på om man är särbo, sambo eller gifta?

Tyvärr kan jag på denna sida inte lägga in röstningsfunktion, så man får "rösta" i kommentarerna.

Observera att beskrivna situationer inte nödvändigtvis är självupplevda. Kanske - kanske inte.

Alla kön är välkomna att "rösta" i kommentarerna - även om jag beskriver situationer utifrån heteroförhållande. Skriv siffra för frågan och sedan "OK" eller "INTE OK" i kommentaren. T.ex  1. INTE OK, 2. OK   osv

Here we go:

1. Din partners ex. önskar få massage av din partner. Enligt din partner är det "bara" massage. Ok eller inte?

2. Din make messar med sitt ex. av och till och skriver under med "kram". Okej eller inte?

3. Din trolovade kallar en kollega för "honey" både i tal och skrift. Okej eller inte?

4. Din sambo tillika trolovade - hans ex ringer då och då för att få stöd och råd i livets kriser och i sina relationsproblem trots att din sambo vet att du far illa av det och att du har svårt att tackla det. Din sambo säger även att han egentligen inte vill - men säger uppenbarligen inte nej till exet ändå. Okej eller inte?

5. Din sambo har som status på FB att han är "intresserad" av kvinnor. Okej eller inte?

6. Din sambo umgås med tjejkompisar på fester eller när "han är ute". Förfestar och efterfestar med dem. Det är blandat med män och kvinnor i gänget. Okej eller inte?

7. Din särbo umgås med tjejkompisar enligt ovan - okej eller inte?

8. Din make umgås med tjejkompisar enligt ovan - okej eller inte?

9. Din sambo har kvar sin profil (dock inaktiv) på en dejtingapp trots att ni båda varit tillsammans 9 år och planerar att gifta er. Okej eller inte?

10. Din man bjuder hem en ny kollega - en snygg tjej på middag, till er utan att diskutera med dig först. Okej eller inte?

 

Allas eder fnulande moms

8. okt, 2019

Inatt var jag med i Rederiet (den gamla tv-serien ni vet…?). Någon slags kombo med lite Die Hard också – dock ingen Bruce Willis med i denna handlingen. 😥

Fartyget vi var på var intaget av terrorister/tjuvar som skulle åt alla passagerares juveler och pengar i ett kassaskåp.
Även en bomb var med ombord och var tvungen att hittas.

Jag och all personal hade låst in oss uppe på kommandobryggan. Av okänd anledning var jag och Tony (rollen i Rederiet) tvungna att klä ut oss till ett nygift par – obs HAN i brudklännning och jag som man.
Vi smög oss ut och lurade terroristerna för att komma åt något – oklart vad- från annat håll.

Viggo (Per Morberg) såg jag också en skymt av men han var troligen med terroristerna. 

Hur det slutade….? Det vet jag inte….men jag var strålande som man i kostym och slips och för stora skor.

För övrigt har jag varit lite frånvarande från min blogg. Jag har nämligen fajtats med en utmattning på g igen. Dock hejdades den i tid denna gång, innan jag var helt på botten.
Så är det när man gått igenom cancerhelvetet och är av en natur som alltid ska ge 200%.

Nåväl. Sakta klättrandes uppåt på nytt – känner jag att jag kan börja med det jag älskar igen. Nämligen att skriva.

Förutom knepiga drömmar har jag snöat in på – alltså tycker det är väldigt roligt med- smink.
Ja en del beror väl att jag ska gifta mig om knappt ett år så jag måste träna in mig på att sminka mig fint – men ja…det är liksom så roligt att lära sig nya saker och  prova nya saker.  Har alltid varit extremt kunskapstörstande.

Så några sminktips vill jag dela med mig av också.

Jag gör alltid så att jag testar olika varianter av saker för att hitta den som jag finner bäst. Alltså testar jag olika mascaror, olika rouger, olika läppstift osv.

Har ju tidigare bloggat om ett mascaratest – men testet fortgår ännu.

Dock måste jag få berätta om bästa rouget ever!

Har i flera år letat efter ett som ger mig precis rätt fräsch-het och lyster och naturlighet.
Det ska vara rosa – lite frostnupen rosa som när man varit ute en kall vinterdag.
Inte för mycket glitter men ändå en lyster. Lättapplicerat.

Resultat: Lumene Water Colour blush.

Ett flytande rouge med alla ovanstående önskningar. Fantastiskt!

Precis lagom och rätt färg, alldeles lagom lyster, och ljuvligt lätt att applicera antingen med fingrar eller svamp.
Därtill överkomligt pris och underbar doft! Fem stjärnor av fem möjliga!

Läppstift: Ungefär samma krav som ovanstående MEN – jag vill ha ett naturligt rosa och ett lite varmrött som inte är för orange.
Ska sitta bra - men inte vara så matt och torrt att läpparna känns som krackelerade spacklade väggar.

Testerna fortgår här men MAC  ligger bra till. 

Sen är det ju bara att konstatera att man får  vad man betalar för. Dyrare sminkmärken ÄR bättre än billiga.
I varje fall i de flesta fall. Vad gäller ansiktskrämer och serum lär ju experter ha sagt att det inte är så att de svindyra är så mycket bättre.
Men smink tycker jag det märks på.

Apropå ansiktskrämer. Jag är nu drygt 50 år och behöver en kräm som är bra underlag för smink, återfuktar och motverkar de så förhatliga rynkorna.
Även här är det testat av mig.
Lumene blir en av vinnarna – Nordic-C Glow reveal Moisturizer med C vitamin.
Bra makeupunderlag, fantastisk återfuktning och vitaminkick och doftar aaaahhh så gott. 5 av 5 möjliga även här. Perfekt vardags-fukt.

Vissa fuktkärmer blir så konstiga under foundation eller annat smink och de gör att sminket lägger sig i veck och smular eller klumpar sig, men inte Lumenes! Varma rekommendationer! 

Vill man ha en lite dyrare – som ger superunderlag och gör att makeupen sitter som berget– så är Cliniques Mositure Surge Intense - skin fortifying hydrator, (gel-creme hydratant fortifant) något alldeles extra. Har aldrig haft så bra fin-creme tror jag. 6 av 5 möjliga!!

Och 1000 av 10 möjliga är att jag om några veckor blir mormor!!!! 

Allas eder Morm-moms